Subscribe via RSS

Chamonix dag 2 – Argentiere-glaciären

06 Jul 2013

written by Sajjad Saffari

Denna helg vill vi upp på högre höjd för övernattning och klättring dagen efter. Efter ett besök hos Chamonix’s guidebyrå vid Masion De la Montage hittade vi en perfekt tur som vi kan klättra på söndag. Petit Aiguille Vert på 3512 m!

De flesta alpinhyttor är fullbokade såhär dags. Hyttan vi övernattar i inatt heter Chalet Refuge de Lognan och ligger på 2032 m i närheten av morgondagens topptur. Väl framme i hyttan, som rymmer 30 personer, är vi nästan de enda gästerna. Det är vi och fyra andra spanjorer som kör randonné omkring Chamonix. Vi packade av lite utrustning och gav oss upp på en kort tur på Argentiere-glaciären. Glaciärer är som farligast såhär års då den kvarvarande vintersnön täcker glaciärsprickor samtidigt som snön blir mjuk under varma dagar. Vi avråddes att traversera glaciären och endast följa den högra glaciärkanten. Efter en tre timmars tur var vi tillbaka för middag och och förberedelser inför morgondagens klättring.

Niklas och Cagatay spanar in molntäcket som drar in20130707-221713.jpg

Alpinhyttan Chalet Refuge de Lognan20130707-221758.jpg


© 2021 4 berg | 4000 m | 4 dygn